Vælg side

Sådan skaber du størst sikkerhed for dit barn i trafikken

Sådan skaber du størst sikkerhed for dit barn i trafikken

Trafikken kan være et farligt sted af befinde sig, og i særdeleshed for børn. Børn der endnu er i deres spæde alder, er endnu ikke færdigudviklet og deres skelet samt kranie er derfor særligt udsat, hvis en farlig kollision skulle finde sted. Læs med, og bliv klogere på hvordan du kan skabe størst sikkerhed for dit barn i trafikken. 

De fleste af os bruger dagligt bilen som et transportmiddel til at komme frem og tilbage til arbejde samt i forlængelse af udførelsen af dagligdagens gøremål. Vi befinder os derfor ude i trafikken flere gange dagligt, og i langt de fleste tilfælde også med vores børn som medpassagerer. Det er derfor vigtigt, at dit barns sikkerhed er i orden under kørslen, og at de er spændt ordentligt fast. 

Invester i en autostol 

Er dit barn under 135 cm, er det overordnet set et lovkrav, at de skal være fastspændt i en autostol. Vigtigt er det derfor, at man investerer i en ordentlig autostol som opfylder alle de nødvendige sikkerhedskrav og derudover også er komfortabel for dit barn. Inde på https://autostol.dk/ finder du en længere autostolguide, så du er sikker på at finde den helt rigtige for dit barn, som fungerer for jeres familie.  

Fremadvendt/bagudvendt autostol 

De seneste år har der været stor debat om hvorvidt et barn bør være placeret i en fremad- eller bagudvendt autostol for at opnå den største sikkerhed. Vejer dit barn under 18 kg, anbefales det, at man vælger en bagudvendt autostol, da denne skaber størst sikkerhed. Det skyldes, at i tilfælde af uheld, så vil kraften ikke kun ramme hovedet men også ryggen, hvilket vil minimere skaderne markant. 

Vejer dit barn over 18 kg, vil en bagudvendt autostol dog ikke længere kunne fungere optimalt, og i sådanne tilfælde bør man investere i en fremadvendt. En bagudvendt autostol er oftest større og dyrere, hvorfor mange vælger en fremadvendt autostol til at begynde med. Dette anbefales dog ikke, og hvis pladsen tillader det, bør man sætte sit barns sikkerhed som førsteprioritet og således investere i en bagudvendt autostol.  

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.